Isännöitsijöille – taloyhtiön muistilista
Kokosimme sinulle yhden sivun tietopaketin, jotta isännöitsijänä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon yhdestä paikasta.
Sähkis-palvelu käytössäsi 24/7
Sähkis-palvelussa hoidat kiinteistöjen sähköasioita silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Samasta näkymästä löydät kätevästi kaikkien isännöimiesi taloyhtiöiden tiedot.
Palvelusta löydät sähkön kulutustiedot, sopimukset, laskut sekä kiinteistöjen sähkönjakelun keskeytystiedot. Sähkis toimii myös mobiilissa.
Vaihdamme kiinteistöihin älykkäät sähkömittarit
Vaihdamme vuosina 2024–2027 yli 130 000 asiakkaallemme uudet, älykkäät sähkömittarit. Uusien mittareiden avulla sähkönkulutusta saa seurattua entistä monipuolisemmin. Siihen saa myös liitettyä automaatiojärjestelmiä ja ohjattua kiinteistöjen sähkökuormia. Älykäs sähköverkko edistää ilmastotekoja entistä tehokkaammin.
Mittarien vaihto alkaa kesäkuussa 2024. Ensimmäisen vuoden aikana uusimme niistä ensimmäiset 30 000 kpl. Saat hyvissä ajoin tietoa postitse, kun mittarinvaihto on kiinteistösi osalta ajankohtainen.
Huolehdi kiinteistön avaimet avainsäilöön
KTL1E-lukitusjärjestelmä on suositusten mukainen tapa lukita kiinteistöjen tekniset ja teletilat sekä reittiavaimille tarkoitetut avainsäiliöt. Kiinteistön omistajalla on vastuu avaimista ja avainsäiliön hankkimisesta.
Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n asennus- ja käyttöhenkilökunnan tulee tarvittaessa päästä kiinteistön muuntamo-, sähköpääkeskus-, ja mittaritiloihin voidakseen korjata viat, lukea mittari ja tuottaa mahdollisimman häiriöttömiä verkkopalveluja.
Energiayhteisö taloyhtiössä
Energiayhteisöt ovat yhteenliittymiä, jotka hyödyntävät yhteisesti rakennettua sähköntuotantoa, esim. aurinkopaneelistoa.
Taloyhtiö tai muu yhteenliittymä voi perustaa energiayhteisön tuottaakseen ja käyttääkseen tuottamaansa sähköä yhdessä, vaikkapa pihalla olevien sähköautojen lataukseen.
Onko taloyhtiössäsi kiinteistömuuntamo?
Jos taloyhtiöönne tai muuhun kiinteistöönne on tulossa remontti, ja siellä on sähkön kiinteistömuuntamo, haluamme tietää asiasta. Mahdollinen muuntamon kunnostus kannattaa ajoittaa samaan aikaan kiinteistön remontin kanssa.
Näin saadaan tehtyä esimerkiksi kaivuutyöt piha-alueella yhtä aikaa ja minimoidaan remonteista aiheutuvaa vaivaa asukkaille.